Door Mark op 4 november 2020

Coaching en corona: de meerwaarde van een business coach

Voor veel mensen zijn het uitdagende tijden. Er wordt momenteel veel gevraagd op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Thuiswerken, veranderingen in omzet, veranderingen voor eventuele schoolgaande kinderen, noem maar op. Voor de een is het leerzaam en uitdagend, voor de ander staat de wereld in brand. Er is en er wordt oneindig veel geschreven en gezegd over de huidige tijd waarin we ons bevinden. Dat er voor veel mensen dingen te verliezen zijn, is overduidelijk.

Kracht creëren 

Het tegenovergestelde van verliezen is natuurlijk winst, maar als je bedrijf zwaar getroffen is of nog gaat worden, door de corona pandemie is winst een droom en overleven een must. Om te overleven is kracht nodig en juist die kracht creëren is mijn werk. En waar ik ondernemers mee help. 

In alle eerlijkheid, toen ik laatst de vraag kreeg waarom iemand juist nu met mij zou moeten gaan werken, heb ik hetzelfde antwoord gegeven als wat ik de afgelopen jaren al gaf: 

Coaching draagt bij aan het creëren van resultaat in zowel je persoonlijke als je zakelijke leven. 

Dit is mede doordat een business coach ervoor zorgt dat je met kracht en snelheid kunt blijven creëren in turbulente tijden. De corona pandemie en de bijbehorende maatregelen daaromheen kunnen namelijk angst en onzekerheden oproepen.

Wat ik nu dan ook opmerk, is dat de cliënten met wie ik al langere tijd werk, de pandemie niet zien als een brandhaard, maar als "part of the game". Zij gaan hier zo constructief mogelijk mee om, in plaats van de ellende te omarmen.

Zoals Mike Tyson een keer heeft gezegd: "Everybody has a plan until they get punched in the mouth.". Met COVID-19 staat de wereld op z'n kop en moeten plannen bijgesteld worden. Het is makkelijk om dan terug te vallen in oude gewoontes of te stoppen met creëren. Coaching zorgt dat dit geen kans krijgt en focus op de toekomst gericht blijft.Peter van Leeuwen - Kernel - Cliënt Ownership by Nature

De boodschap die ik aan iedereen wil meegeven: Pak ownership en haal zoveel meer uit je zakelijke en persoonlijke leven. Juist nu! 

"De wereld  is niet zoals hij is maar zoals jij hem creëert."

geschreven Door: Mark
Als personal business mentor help ik bijzonder gecommitteerde ondernemers, managers en directeuren met wie ze moeten zijn, om zowel hun zakelijke als hun persoonlijke leven te laten groeien naar een volgend level. Na jarenlang bij defensie te hebben gewerkt als militair, heb ik mijn daadkracht, discipline en focus meegenomen naar de wereld van het ondernemen.
Volg mij op:
Vragen over ondernemen? 
plan een gratis sessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde blogs
Download nu de pdf!
Benieuwd hoe je door het implementeren van 7 stappen meer uit jezelf en jouw bedrijf haalt? Vraag de whitepaper ''succesvol ondernemen in 7 stappen'' aan en ik neem je mee in de stappen die ik doorloop met succesvolle ondernemers. Laten we het de stappen tot succes noemen.
Naam*
Email*
Ontvang hem gratis
Download nu de pdf!
Benieuwd hoe je door het implementeren van 7 stappen meer uit jezelf en jouw bedrijf haalt? Vraag de whitepaper ''succesvol ondernemen in 7 stappen'' aan en ik neem je mee in de stappen die ik doorloop met succesvolle ondernemers. Laten we het de stappen tot succes noemen.
Naam*
Email*
Ontvang hem gratis