Door Mark op 24 augustus 2020

'We zijn tot véél meer in staat dan we denken!'

Een van de elementen van het jaartraject bij Ownership by Nature is een 24 hours Ownership Course. Je kunt het zien als een leiderschapsweekend. Een weekend ter introductie op de samenwerking met business coach Mark, oprichter en eigenaar van Ownership by Nature. Maar wat houdt het weekend eigenlijk in? En wat is het doel van Mark met deze uitdagende 24 uur in de natuur? Tijd voor wat meer info en uitleg over dit bijzondere weekend.

Met mijn cliënten werk ik doorgaans in jaartrajecten. We spreken elkaar wekelijks telefonisch en periodiek zien we elkaar. Het is goed mogelijk dat een cliënt een aantal oncomfortabele ontwikkelingen van de voorgaande week, bewust of onbewust niet deelt tijdens onze telefoongesprekken. Bijvoorbeeld de manier van communiceren richting zijn of haar medewerkers: de cliënt is overtuigd dat het de meest werkbare manier is, maar tijdens het 24 uurs weekend zien we dat die manier van communiceren absoluut niet werkbaar is. Daar kan dan op gecoacht worden.

Leiderschap

Tijdens de 24 hours Course zijn de cliënten in een zorgvuldig geselecteerd gezelschap van maximaal 6 personen 24 uur zichtbaar en bezig in oncomfortabele situaties. Hierdoor krijg ik een heel goed beeld van de deelnemers. Ik kan zo goed toetsen of de bevindingen die ik doe op basis van de telefonische gesprekken, daadwerkelijk matchen met de realiteit. Daarbij zijn de aspecten leiderschap en krachtig in het leven staan in het coachingstraject belangrijk elementen. Tijdens de 24 hours Course zijn er verschillende opdrachten en bij iedere opdracht heeft iemand anders de leiding. Ook hier zie je dat door vermoeidheid en discomfort een hoop aandachtspunten zichtbaar worden in hun leiderschap.

Een mooi voorbeeld is een van mijn cliënten Peter. Tijdens het Ownership weekend in juni, nam hij ook deel. Een van de vaste onderdelen is een boom opdracht. Wij gebruiken hiervoor bomen die al omgevallen zijn. Wij als begeleiding nemen tijdens iedere course een bijl mee. Geen normale, scherpe bijl, maar een botte variant. Dat zal hij ook blijven want we slijpen hem niet. Het is echter wel de bedoeling dat iedere cliënt een boomlengte van 3 meter hakt met deze botte bijl.

Doorzettingsvermogen en commitment

Alle deelnemers, inclusief Peter, stonden naar de boom te kijken. Peter keek alsof hij water zag branden. Echter, het commitment om de opdracht te volbrengen, was groot genoeg om deze klus te klaren. Door een slimme truc om de boom sneller te doorklieven, veel zweet en handen vol blaren, kreeg Peter dit voor elkaar. Twee andere cliënten die notabene groter en sterker waren dan Peter, kwamen na een half uur bij me dat het absoluut niet haalbaar was. Peter ving dit op een bood aan om zijn manier met hen te delen. Zo werd mij tijdens de eerste opdracht al veel duidelijk over de dynamiek en het doorzettingsvermogen per individu en in de groep.

De opdracht, de dynamiek en de samenwerking bespreken we dan 's avonds bij het kampvuur altijd nog met de groep. Iedereen deelt zijn of haar ervaring en dit is het moment waarop de cliënten op brutaal eerlijke wijze feedback geven aan elkaar. Deze feedback "in combinatie met mijn eigen bevindingen" bespreken we vervolgens altijd na in het eerstvolgende persoonlijke 1-op-1 telefoongesprek.

Tot veel meer in staat

Wat vaak bevestigd wordt tijdens de 24 hours Course, is dat de deelnemers tot veel meer in staat zijn dan ze zelf denken. Dit bewijst dat de 'ik die we denken te zijn' niets meer en niets minder is dan een creatie die we tot dat punt in stand gehouden hebben. En zelf gecreëerd hebben. Wat de deelnemers leren en ook bevestigen, is dat we daadwerkelijk in staat zijn om onszelf te creëren als een volledig ander persoon. Een persoon die in één keer in staat is, iets te doen waarvan hij altijd gedacht had, dat nooit te kunnen doen. Het is niet gemakkelijk, maar wel mogelijk. Geloven in jezelf, dat is vooral belangrijk!

Deelnemen?

Ik laat je in dat weekend brutaal eerlijk naar jezelf en je eigen handelen kijken. Wat ik van je vraag is je volledige commitment. Dat het een bijzonder weekend wordt, staat vast. Ik kijk uit naar je deelname! Ben jij bereid om 24 uur brutaal eerlijk naar jezelf te zijn? Ben jij klaar voor 24 uur leiderschap, confrontatie en discomfort? Meld je dan aan.  Wanneer de volgende 24 hours Course is vindt je hier.

geschreven Door: Mark
Als personal business mentor help ik bijzonder gecommitteerde ondernemers, managers en directeuren met wie ze moeten zijn, om zowel hun zakelijke als hun persoonlijke leven te laten groeien naar een volgend level. Na jarenlang bij defensie te hebben gewerkt als militair, heb ik mijn daadkracht, discipline en focus meegenomen naar de wereld van het ondernemen.
Volg mij op:
Vragen over ondernemen? 
plan een gratis sessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde blogs
Download nu de pdf!
Benieuwd hoe je door het implementeren van 7 stappen meer uit jezelf en jouw bedrijf haalt? Vraag de whitepaper ''succesvol ondernemen in 7 stappen'' aan en ik neem je mee in de stappen die ik doorloop met succesvolle ondernemers. Laten we het de stappen tot succes noemen.
Naam*
Email*
Ontvang hem gratis
Download nu de pdf!
Benieuwd hoe je door het implementeren van 7 stappen meer uit jezelf en jouw bedrijf haalt? Vraag de whitepaper ''succesvol ondernemen in 7 stappen'' aan en ik neem je mee in de stappen die ik doorloop met succesvolle ondernemers. Laten we het de stappen tot succes noemen.
Naam*
Email*
Ontvang hem gratis